{
you're reading...
Linux, openbare bibliotheken, vrije software

Bibliotheek met Linux

Laatst kwam ik op een blog van een openbare bibliotheek waar sommige gebruikers computers en personeels computers werken met, jawel, Linux (meer bepaald Ubuntu Linux). Open Source dus…
Graag had ik een bezoekje gebracht aan die bibliotheek om eens te zien hoe alles daar verloopt, hoe er gereageerd word op de Linux PC’s, en nog veel meer dingen te vragen. Maar zoals je kunt lezen op de site en blog, het betreft hier de openbare bibliotheek van Taylor County, in het noorden van Florida. Mijn bezoekje beperkt zich dus tot het volgen van de blog…
Maar gelukkig kan ik ook dichterbij een bezoekje brengen. Via een zoektocht op het internet kwam ik uit op het fenomeen van multiseatcomputers (meer info volgt in een volgende blog-post). En met wat ge-email kwam ik erachter dat er ook Vlaamse bibliotheken Linux gebruiken voor de bib-bezoekers. Ik zal eens een bezoekje brengen aan de bibliotheek in Kuurne (puur logistiek, ik heb niets tegen de andere bibliotheken, Kuurne is gewoon dichterbij…)
Andere bibliotheken met Linux multiseatcomputers,die ik ken, zijn Ichtegem en Berlare. Kent u nog bibliotheken met Linux, of andere Open Bron toepassingen? Geef gerust een reactie.

Reacties

Een gedachte over “Bibliotheek met Linux

  1. Ja, in de bib van Peer, Boom, Maldegem. Het streekgericht bibliotheekbeleid in Vlaams-Brabant wil ook de linux-FON-modem promoten bij de bibliotheken en de multiseat-pc’s omdat dit weinig of niet gekend is. Maandag 4 mei is een 23 dingen proeverij waarin de FON (internet delen) en de multiseatpc’s aan bod komen.

    Met vriendelijke groeten,
    Geert Lievens
    geert.lievens@vlaamsbrabant.be

    Geplaatst door commisaris | april 26, 2009, 4:40 PM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

twitter

Ik schrijf ook op:

Creative Commons

Creative Commons License
OpenBronBlog van Lennert Holvoet is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 2.0 België licentie.

Mobile Vikings

Become a Viking

Advertenties
%d bloggers liken dit: