{
you're reading...
Uncategorized

Italiaans bedrijf bouwt 99 euro kostende desktop-pc

Een Italiaanse systeembouwer heeft een desktop-pc gebouwd die een prijskaartje van 99 euro opgeplakt heeft gekregen. De pc van de firma Abaco is voorzien van een Atom-processor en draait op Xubuntu Linux.

Om de kosten van de Abaco Primo zo laag mogelijk te houden, heeft het bedrijf een minimale configuratie opgebouwd rondom een 1,6GHz Intel Atom 230-cpu. Het ddr2-werkgeheugen is slechts 512MB groot, maar kan met een andere module tot maximaal 2GB worden vergroot. De video wordt verzorgd door een Intel GMA 950-igp, terwijl de Realtek ALC662 het geluid voor zijn rekening neemt. Op het moederbord is nog één vrij pci-slot beschikbaar, terwijl het kastje in totaal zes usb 2.0-aansluitingen telt.

Voor de opslag levert Abaco een 4GB compact flash-kaartje van Kingston mee. Een harddisk of dvd-drive zijn niet aanwezig, maar deze kunnen later aan het systeem worden toegevoegd. De behuizing van de Primo meet 37×13,5x35cm en het systeem weegt iets minder dan 5kg. Als OS heeft de Italiaanse systeembouwer gekozen voor Xubuntu Linux met versieummer 8.04.1. Voor 99 euro mag de koper de Abaco Primo zelf in elkaar zetten; assemblage kost 12,50 euro extra.

bron : http://tweakers.net/nieuws/59422/italiaans-bedrijf-bouwt-99-euro-kostende-desktop-pc.html

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

twitter

Ik schrijf ook op:

Creative Commons

Creative Commons License
OpenBronBlog van Lennert Holvoet is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 2.0 België licentie.

Mobile Vikings

Become a Viking

Advertenties
%d bloggers liken dit: