{
you're reading...
podcast

Podcasts, een update

podcast
Een hele tijd geleden blogde ik al over podcasts. Nu heb ik sinds dan een heleboel nieuwe podcasts ontdekt, en ook een paar podcasts waar ik niet meer naar luister. Daarom: een nieuw overzicht.

“Tech45 is een wekelijkse podcast over het web, gadgets en technologie. In minstens 45 minuten loodsen een gemengd Vlaams en Nederlands panel je door het interessantste web- en technieuws en de leukste gadgets.”
Elke week wordt het nieuwste technologie- en gadgetnieuws besproken door het Tech45 panel. Niet alleen interessant, maar ook kritisch. Hier wordt het kaf van het koren gescheiden. Heel fijn is ook dat deze podcast in het Nederlands is, in tegenstelling tot veel technieuws. Ook kun je elke dinsdag live meeluisteren en chatten via http://live.tech45.eu – ’t is maar dat je ’t weet.

“Each Thursday we talk about Free Libre and Open Source Software with the people who are writing it. Part of the TWiT Netcast Network.”
Randal Schwartz (@merlyn) bespreekt wekelijks, met een of meerdere gasten, een aantal nieuwe ontwikkelingen in de wereld van vrije software.

“Bringing you a satirical take on the week’s news with the cream of UK comedy talent from BBC Radio 4.”
Need I say more? Alles wordt gezegd in de titel. Elke vrijdagavond word op BBC Radio 4 een komisch luisterprogramma uit, waarna dat keurig in een podcast gegoten wordt, zodat jij en ik ook kunnen meelachen. Kennis van de actualiteit wel vereist

“Open source talk with a serious attitude”
Deze podcast kreeg de vorige keer ook al een eervolle vermelding, en nog altijd luister ik er met evenveel plezier naar. Dan (@methoddan) & Fab (@fabsh) praten over Linux, maar op een heel leuke manier. Al het laatste Linux/Open Source Software nieuws passeert er de revue. Serieus, maar met een humoristische toets.

“Een podcast met een gast. En die gast komt praten.”
Het leek Davy (@DirtyJos) wel heel fijn om met een podcast te beginnen waar alles kan en mag. Enkel praten moest. Het onderwerp doet er niet toe, zolang het gesprek maar verder ging. Er zijn nog maar 2 afleveringen, maar ik vond deze zeer interessant. Een podcast om de gaten te houden.

“New Music, Waffling, Live Performances & Laughs”
Music Maestro! In deze podcast wordt muziek gedraaid en door Dan (@methoddan) aan elkaar gebabbeld. Ja dat kunnen ze elders ook. Het fijne is dat alle muziek in deze radioshow vrijgegeven is onder een Creative Commons-licentie, en bijgevolg dus ook vrij te verspreiden is. In de shownotes vind je ook telkens de link naar de aparte nummers, zodat deze ook aan jouw muziekcollectie kunnen toegevoegd worden.

En kom nu niet meer af dat er niets op TV is, luister gewoon naar een podcast 😉
podcast_logo door derrickkwa – cc-by

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Tweets that mention Podcasts, een update « Open Bron Blog -- Topsy.com - december 3, 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

twitter

Ik schrijf ook op:

Creative Commons

Creative Commons License
OpenBronBlog van Lennert Holvoet is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 2.0 België licentie.

Mobile Vikings

Become a Viking

Advertenties
%d bloggers liken dit: